Onze klanten aan het woord!

Om onze slogan 'Meer dan 70 jaar kwaliteit én tevreden klanten" extra kracht bij te zetten, laten we hier onze klanten zelf aan het woord. Zij vertellen over de verloop van de werken, vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van de werf.

Vraag een gratis dakanalyse!

"Ze hebben veel geduld met ons gehad en ons veel zorgen ontnomen"

De familie Achten kocht in 1993 in Sint-Truiden een woning die dateerde van de periode dat WOII op zijn einde liep in 1944 en het duurde zelfs een tijd voordat het huis ook effectief bewoond werd. Nadat de huidige eigenaars er hun intrek namen, werden er al wat aanpassingswerken uitgevoerd, maar (achteraf gebleken) niet op een degelijke manier. Ondertussen drong een grondige renovatie van de gevel en het plat dak van de garage zich op.


Mevr. Judith Bogdanow vertelt hoe ze bij Dakwerken Crabbé terechtkwamen en hoe ze in hun zoektocht naar de meest effectieve oplossing begeleid werden: “We zijn online gaan zoeken naar firma’s die gespecialiseerd zijn in platte daken en we hebben er een paar gecontacteerd, waaronder Dakwerken Crabbé. Al tijdens het eerste gesprek kregen we veel uitleg over hun manier van werken en over de materialen die ze gebruiken. Dat gaf snel een gevoel van vertrouwen. Hun deskundigheid bleek bovendien nadat een andere firma ons een dure oplossing had voorgesteld voor de renovatie van de gevel, die bekleed was met niet-asbesthoudende leien.”

Toch verliep er bijna 2 jaar na het eerste contact tot de uiteindelijke uitvoering van de werken? “Dat klopt, maar dat was buiten de wil van de dakwerker,” verduidelijkt mevrouw Bogdanow. “Het was een uitgebreid werk waarvoor we een vergunning nodig hadden. En achter de woning waren destijds, voordat wij eigenaars waren, in verschillende fasen een aantal bijgebouwen opgetrokken zonder vergunning. Door het lange regularisatieproces duurde het een hele tijd vooraleer de dakwerkers aan de slag konden gaan. Maar zelfs in die periode hebben we heel veel hulp en advies gekregen van Jo Van Gossum.”

In september 2017 gingen de werken van start. De leien van de gevel werden verwijderd en vervolgens werd isolatie geplaatst. De afwerking gebeurde met sidings. Er werden nieuwe bakgoten geplaatst en het plat dak van de garage werd eveneens volledig vernieuwd. Tenslotte werd de regenwaterput ook nog op de waterafvoer aangesloten. “Tijdens de werken, bezocht Jo dagelijks de werf. Hij gaf ons telkens veel uitleg bij de uitvoering, over de gebruikte materialen en de gekozen oplossingen. Daardoor zijn we nu zeker dat alles vakkundig is aangepakt én dat zowel gevel als plat dak nu ook werkelijk vochtdicht zijn,” aldus de eigenaars.

Eind november was het werk afgerond kon de familie Achten met een gerust gemoed een balans opmaken: “Het is duidelijk dat ze bij Dakwerken Crabbé weten waar ze mee bezig zijn. Hun ervaring en hun materialenkennis gaf de doorslag om met hen in zee te gaan. Gedurende de lange regularisatieperiode hebben ze veel geduld gehad met ons en achteraf bekeken hebben ze ons veel zorgen ontnomen. Je zou kunnen stellen dat zij voor ons een goede gids waren in onze zoektocht naar een degelijke en duurzame oplossing.”